פרסום ממומן ביו-טיוב מזכיר במידת מה את פרסומות הטקסט של Adwords, אך כאן מדובר על פרסומות וידאו ולא על פרסומות טקסט (למרות שניתן להוסיף שכבה נוספת של פרסום על גבי סרטונים שתהווה בעצם מודעת טקסט או באנר). הפרסום ביו-טיוב עדיין נחשב לתחום חלוצי יחסית, ולכן הוא מהווה הזדמנות מצוינת גם למי שמעולם לא עסק בשיווק באינטרנט, ליהנות מפרסום אפקטיבי ובעיקר לשלם עליו עלויות נמוכות יחסית.
מהן פרסומות הוידיאו והיכן ניתן למקם אותן?
פרסומות הווידיאו עצמן שנקראות Trueview הן למעשה קטעי וידאו שמעלים ליו-טיוב כמו כל סרטון אחר, אך הן משתלבות בתוך סרטונים קיימים הרלוונטיים אליהם.
פרסומות ביו-טיוב יכולות להופיע במספר פורמטים :
Trueview בזרימה – אלו הן פרסומות שמופיעות לפני הסרטונים ולאחר חמש שניות המשתמש יכול להחליט לדלג עליהן או לצפות בהן. המפרסם משלם רק אם המשתמש בחר לצפות בסרטון כולו או צפה בו למשך יותר משלושים שניות (אם אורך הווידיאו עצמו ארוך מ – 30 שניות). כמו כן, לחיצה על הפרסומת עצמה מעבירה לאתר האינטרנט של המפרסם.
אלו הן פרסומות שיכולות לייצר לחיצות רבות, אך מוטב לשלב אותן בזהירות מכיוון שהן פולשניות יחסית ועלולות להטריד את המשתמש אם המיקוד עצמו אינו טוב מספיק.
Trueview בחיפוש – אלו הם סרטונים שהקישור אליהם יופיע בתוך תוצאות החיפוש של Youtube על גבי רקע מודגש באופן דומה לפרסומות Adwords סטנדרטיות. התשלום מתבצע רק אם המשתמש לוחץ על הקישור ומתחיל לצפות בסרטון.סרטונים אלו מעניקים את המיקוד הטוב ביותר, אך כל לחיצה עולה יחסית הרבה.
Trueview בתצוגה – אלו הן פרסומות שמופיעות בתוך הטור של הצעה לסרטונים נוספים כאשר המשתמש נמצא בעמוד סרטון מסוים או בערוצי יו-טיוב. גם כאן המפרסם משלם רק לאחר הלחיצה. אלו הן פרסומות שמאזנות בין מיקוד הגולשים לבין איכות הלחיצות ולכן הן יכולות להיות פיתרון טוב למי שרק מתחיל לפרסם באמצעות ווידאו.
קריאה לפעולה – אלו הן למעשה לא פרסומות ווידאו כלל, אלא פרסומות Adwords רגילות בצורת מודעות טקסט או באנר שלחיצה עליהן מובילה לאתר האינטרנט של המפרסם. למרות זאת, מכיוון שהן יכולות להופיע הן בטור הסרטונים הקשורים והן בזמן הצפייה בסרטון כשכבה נוספת , מקובל עדיין לשייך אותן למודעות ה – True View.
יצירת מסע פרסום ביו-טיוב בפעם הראשונה
על מנת ליצור מסע פרסום ביוטיוב בפעם הראשונה, יש לגשת אל ממשק Adwords לוידאו וללחוץ על סימן הפלוס :
בשלב זה ניתן לבחור את התקציב הכולל ליום ולמקד את הפרסום לפי שפות או מיקום גיאוגרפי :
בהמשך ניתן לבחור את הסרטון שיהווה את הפרסומת עצמה. הסרטון עצמו לא חייב להיות מתוך חשבון המשתמש ויכול להיות למעשה מכל כתובת ב – Youtube או ערוץ :
בשלב האחרון קובעים כיצד תיראה המודעה בפועל. חשוב לשים לב בעיקר לכתובת האתר לתצוגה וכתובת אתר היעד המוצגות אליהן יועבר המשתמש אם ילחץ על גבי הפרסומת עצמה לאחר שהתחיל לצפות בה. אלו חייבות להפנות לאותו שם מתחם (דומיין) :
כאשר נלחץ על סימן הפלוס, נוכל לקבל גם אפשרות להעלות מודעת באנר נלווית. זוהי למעשה מודעה מסוג קריאה לפעולה שתופיע כבאנר בסרטונים אחרים ביו-טיוב ותוביל אל הסרטון שלנו או הערוץ שלנו:
לאחר כפתור האישור נעבור אל מסך המיקוד :
יש לשים לב שמחיר מקסימאלי לצפייה הוא עבור צפייה בודדת ולא עבור יום שלם כפי שהגדרנו קודם לכן ואינו כולל את המחיר עבור לחיצות במודעות מסוג “קריאה לפעולה”. כמו כן, בעוד ברירת המחדל של המאפיינים הדמוגרפים כוללת את כל שכבות הגיל והמינים (ובכלל זאת “לא ידוע) וניתן להגביל אותם על ידי הסרה של קבוצות מסוימות, הרי שרשימות הנושאים ותחומי העניין היא הן רשימות מצמצמות אליהן יש להוסיף פילטרים. דבר נוסף שחשוב לדעת : על מנת שהקישור לסרטונים יופיעו בצורה ממוקדת יותר בתוצאות החיפוש, יש להגדיר רשימה של מילות מפתח בחלק התחתון של המסך (בדומה למילות המפתח שמגדירים עבור סרטון רגיל שמעלים ליו-טיוב).
כעת נגיע אל מסך מסעות הפרסום המציג את כל המידע אודות מסעות הפרסום שיצרנו עד כה. בהתחלה הוא יהיה ריק, אך לאחר שהקמפיין עצמו יתחיל לרוץ, נוכל לראות נתונים על מספר האנשים שנחשפו אליו, מספר האנשים שצפו בסרטון עצמו וכיצד נחלקו הצופים לפי משך הצפייה שלהם (בצד ימין, באחוזים).
באמצעות התפריט העליון בשורה העליונה נוכל ליצור מודעות חדשות בתוך מסעות הפרסום הקיימים או קבוצות מיקוד נוספות (עד 10). כמו כן, נוכל לראות את הביצועים של מודעות או סרטונים בודדים והמחיר הממוצע ששולם עבור כל לחיצה עליהם.
הוספת מודעות טקסט רגילות כשכבת קריאה לפעולה
כאמור, פרסום ביו-טיוב כולל לא רק מודעות וידאו, אלא גם מודעות באנרים וטקסט מסוג קריאה לפעולה. הנקודה שחשוב להבין היא כי קיימת הפרדה בין קמפיינים אותם יצרנו בשלבים הקודמים ונכללים תחת “כל מסעות הפרסום בווידיאו” לבין הקמפיינים אותם אנחנו רואים בתצוגת Adwords הרגילה אשר נכללים תחת “כל מסעות הפרסום המקוונים”.
אבחנה זו חשובה במיוחד כשאנחנו מדברים על מודעות טקסט רגילות שמופיעות כשכבה נוספת בתוך סרטוני Youtube. אלו הן למעשה מודעות טקסט רגילות שאפשרנו להן להופיע בכל רשת המדיה של גוגל, כולל Youtube. אם ברצונכם ללמוד עוד על הנושא, קראו את המדריך שלנו בנושא פרסום קמפיין מדיה בגוגל אדוורדס.
פורמטים נוספים של מודעות וידאו ויצירת מודעות וידאו בתוך ממשק Adwords הרגיל
אם נרצה להוסיף פרסומות ביו-טיוב בפורמטים מסוימים בלבד, יהיה לנו קל יותר לעשות זאת דרך הממשק הרגיל של פרסום בגוגל אדוורדס דרך כלי גלריית המודעות הנמצא בתוך לשונית מודעות:
דרך כלי זה ישנם מספר פורמטים נוספים שאותם ניתן לשלב גם באתרים שותפים של גוגל שהם לא יו-טיוב, אך תומכים בהצגת מודעות המפנות לקטעי וידאו או מודעות שמתרחבות לקטעי וידאו על מסך שלם.
בכל מקרה, יש לשים לב שאת המודעות האלו חובה לשייך לקמפיין מקוון וקבוצת מודעות קיימים, ולכן הן לא יופיעו תחת קמפיינים לווידיאו אותם יצרנו כאמור בשיטה הקודמת. כך נראית התוצאה הסופית בתוך הממשק של Adwords עם התצוגה המקדימה פועלת :
לסיום, פרסום ממומן ביו-טיוב בפרט ובוידאו בכלל נחשב לפקטור משמעותי ביותר בעתיד הפרסום המקוון. לא קל לייצר קמפיין וידאו שמביא תוצאות איכותיות בשטח וצריך לדעת לאיזה תחומים שווה להיכנס וכיצד.
זקוקים לעזרה מאיתנו? צרו קשר ונשמח לעזור
Related Posts
- פרסום קמפיין מדיה בגוגל אדוורדס - מרץ 22, 2014
- ירידה במיקומים בגוגל – למה זה קרה לאתר שלי ומה עושים - מרץ 14, 2014
- פרסום ביו טיוב - פברואר 15, 2014